2017. október 19., csütörtök

csillagvizsgáló

Lucifer Morningstar, drabble
Lucifer az erkélyen elmélkedik a csillagokról és Chloe-ról, aztán visszamegy a Luxba, ahol ismét találkoznak és ledöbben, mit is jelent neki a nyomozó.

uuu, utálok köszönni, szóval most sem tenném, ha ez nem problem. tegnap olasz fakton levelet írtunk egy éppen 7 éve kapcsolatban lévő képzeletbeli nőnek, hogy házasodjon-e meg vagy sem. persze, tizenhét évesen én is a házasságra gondolok, nem igaz? ami a blogot illeti, nagyon örülök, hogy eddig sikerült tartanom a "minden csütörtökön egy valamit", továbbra is szándékozom, csak kezdek kifogyni a novellákból és alig van időm írni, úgyhogy kihúzom a szünetig valahogy, utána pedig csak úgy árasztom magamból az igét. shiiiit.
ps: csak annyira vagyok fáradt, hogy tegnap mielőtt majdnem aludtam, felriadtam, hogy csütörtök van és ki kell tennem valamit. aztán leesett hogy nem.

 Lucifer Morningstar a felhőkarcolója erkélyén állt, a csillagokat bámulta és a holdat. Azt sem tudta, mi jár pontosan a fejében. Az apja iránti gyűlölet, becsapottság vagy a Chloe Decker nyomozónő felé táplált érzelmei? Egyik sem csengett túl fényesen.
A Luxban javában zajlott az élet, szívesen csatlakozott volna ő is az egyik nőkből álló társasághoz, csakhogy nem tudott. Lábai nem akartak mozdulni, az égitestek szugerálása jobban tetszett neki. Amúgy is, nagyon hasonlítottak a nyomozóhoz. Ő is ilyen volt, mint ezek a kis valamik az égbolton. Szép, fényes és vonzotta magához Lucifert.
Lehunyta a szemét, kezével körkörös mozdulatokat írt le, hogy a borospohárban lévő folyadék is mozduljon meg. Nem akarta ő tönkretenni, felrázni vagy ilyesmi, de meginni se. Inkább kiöntötte a földszintre. Azt remélte, ráömlik valami járókelőre, ő pedig röhöghet az éjszaka kellős közepén.
Lucifer visszament a bárpulthoz, ahol Mazekeen kiszolgálta az italozókat. Nem törődött vele, töltött magának mást, ami nem bor volt, hanem valami rövid és lehajtotta. Készült jól érezni magát, meg is indult egy csoport felé, ahol három lány rázta magát a táncparketten, de nyílt a liftajtó és Chloe Decker életnagyságban jelent meg előtte. Morningstar tágra nyílt szemmel figyelte, ahogy munkatársa közeledik felé. Testére simuló sötétkék ruhát viselt, mintha direkt ide készült volna, rajta fénylő pontocskákkal. Akár a csillagok. Lucifer alig győzött levegőhöz kapkodni, amíg végigmérte a hölgy alkatát.
Végre rájött, miért nem akarta otthagyni az erkélyt és visszatérni szórakozni. Mert Chloe-ra emlékeztették őt, és arra, hogy hiába az apja csapdája az egész kapcsolatuk, nem akarja elveszíteni őt. Mert Chloe olyan volt, akár egy csillag. Szép, fényes és vonzotta magához Lucifert. És bármikor képes volt eltűnni az életéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése