2017. szeptember 21., csütörtök

egy szál lopott rózsa

Betty Cooper x Jughead Jones
Jughead Betty-nél elmélkedik, hogy lehetett képes Jason apja meggyilkolni a saját fiát, majd azon, aki meglőtte Archie édesapját. Betty nyugtatja meg.

 Betty az ágyán ült, várva Jughead-re, hogy visszajöjjön hozzá az ablakon keresztül, ahogy az első csókuknál is tette. Ott mászott fel a létrán, majd lecsókolta ajkáról a kérdéseket és elhallgattatta. Akkor, egy pillanatra sikerült mindent elfelejtenie és nem foglalkozott mással. Még Archie sem érdekelte, akibe szerelmes volt. Pff, a legnagyobb klisé, ami létezhet. Szomszéd-szomszéd párosítás... annak sosincs jó vége. És most végre megtalálta a boldogságot Jug oldalán.
A fiú meg is érkezett, kezében egy szál rózsával, amit valamelyik kertből csent el annak reményében, hogy a fiatalabbik Cooper lánynak tetszeni fog. Így is lett, Betty elmosolyodott és arcon csókolta Juggy-t. Úgy hiányzott neki, pedig csak pár nap telt el!
Jughead kicsit aggódott. Most, hogy végre megtudták, ki ölte meg szerencsétlen Jason-t, ott lebegett egy másik kérdés a feje felett. Miért tette? Mivel már mindenki tudta, hogy Blossomék között van a gyilkos, csak meg kellett találni, s mikor kiderült, hogy Jason és Cheryl saját apja az, nagyon sokan meglepődtek és elképzelni sem tudták, hogy a „juharszirupos” vállalkozást átadni készülő édesapa volt eme szörnyű bűntény mögött. A kokain sok mindenre ráveheti az embert, na de a saját gyereke meggyilkolására is?
– Jug – nézett rá aggódva a szőke lány, mintha attól félne, a fiúnak valami nagyon komoly dolog járna a fejében. Valami félelmetes. Mondjuk a Serpentek.
– Nincs semmi, minden oké – szorította magához a vékony teremtést, aztán leült az ágyra.
Betty előkerített egy vázát, teletöltötte vízzel és beletette a szál rózsát. Nagyon tetszett neki és alig várta, hogy megvitathassa Pollyval a dolgokat. Alig várta az ikrek születését.
– Szerinted... ki tette azt a szörnyűséget Archie apjával?
– Fogalmam sincs – sóhajtott őszintén Betty, majd helyet foglalt párja mellett az alvóalkalmatosságon. Nem nagyon volt ideje ezen gondolkodni, holott rettenetesen sajnálta a legjobb barátját. Tudni akarta, ki a felelős mindezért.
– Ismertük?
– Nem tudom – ingatta a fejét a lány. – De most ne foglalkozz ezzel. Később beleássuk magunkat jobban, oké? Csak egy kicsit... Pihennünk kell, érted?
– Igen – suttogott Jughead, majd magához szorította barátnőjét. – Szeretlek, Betty.
– És is szeretlek, Juggy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése